Una delegació d'Esquerra Republicana ha visitat aquest dimarts a la presó de Lledoners el president del grup parlamentari de JxCat, Jordi Sànchez; els diputats i exconsellers Jordi Turull i Josep Rull, i l'exconseller Joaquim Forn, tots quatre en vaga de fam.

El president del grup parlamentari d'ERC, Sergi Sabrià; la portaveu dels republicans a la cambra, Anna Caula; la portaveu del partit, Marta Vilalta; així com el secretari d'Organització d'Esquerra, Isaac Peraire, s'han desplaçat al centre penitenciari per traslladar-los suport.

A més dels quatre presos que han iniciat avui l'acció de la vaga de fam, Rull i Forn, i dels que fan vaga per quart dia consecutiu, Sànchez i Turull, la delegació de republicans també s'ha trobat amb Oriol Junqueras, Raül Romeva i Jordi Cuixart.

Segons expliquen els diputats que han visitat els presos, "amb Sànchez i Turull és amb qui més estona hem estat" i els han vist "forts, ferms, determinats i convençuts".

Peraire explica que els presos que fan vaga de fam els han traslladat el seu perer que "ningú faci res que no cregui" i que "no es pot forçar a ningú a res".

També els han traslladat les accions de suport a la vaga de fam que es van coordinar a la reunió que es va dur a terme ahir a la tarda i que ERC " secundarà totes les accions derivades de la vaga de fam". Les negociacions per dur a terme aquestes iniciatives compten amb la presència de Junts per Catalunya, ERC, la CUP, l'ANCi Òmnium Cultural.