Esquerra Republicana de Catalunya secundarà totes les accions derivades de la vaga de fam anunciada aquest dissabte per Jordi Sànchez i Jordi Turull. En un comunicat emès aquest vespre, la formació ha donat suport a l'acció: "Respectem, ens solidaritzem i acompanyarem totes les accions de denúncia que se'n derivin i que s’inicien amb la vaga de fam", asseguren.

En l'escrit, el partit titlla d"'intolerable" la situació que s'està produint i exigeix l'absolució dels presos. "Des d’ERC explicitem el nostre suport a les accions empreses des de la presó de Lledoners, alhora que mostrem tota la nostra indignació respecte a la situació que s’està produint .És intolerable que el TC paralitzi els recursos per bloquejar l’accés a la justícia europea. Respectem, ens solidaritzem i acompanyarem totes les accions de denúncia que se'n derivin i que s’inicien amb la vaga de fam. Exigim, una vegada més, la fi de la repressió i persecució dels líders independentistes i la lliure absolució dels presos i preses polítiques. No cessarem la nostra lluita per una solució pacífica i política a la situació catalana, que permeti a tots els catalans decidir lliurement el seu futur polític, a través de l'exercici del dret a l'autodeterminació", assegura el comunicat. 

D'altra banda, fonts republicanes han anunciat que estan en contacte amb el grup de Junts per Catalunya per coordinar les accions que acompanyaran la vaga de fam.