A les nou del matí d'aquest divendres ha acabat el dejuni de 24 hores dels consellers Elsa Artadi, Laura Borràs, Damià Calvet i de diputats independentistes al convent dels Caputxins de Sarrià, a Barcelona. Una cinquantena de persones hi ha passat la nit en solidaritat amb la vaga de fam dels presos Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn.

Entre ells, els diputats de JxCat Eduard Pujol, Francesc de Dalmases, Aurora Madaula o Anna Tarrés. També s'han sumat a la iniciativa de diverses maneres entre dijous i divendres, els diputats d'ERC Sergi Sabrià, Lluís Salvadó o Ruben Wagensberg i el diputat de la CUP Carles Riera.

Antoni Morral vaga fam   Anna Solçe

Toni Morral / A.S.S.

A la sortida de la tancada, el diputat de JxCat i coordinador de l'acció Toni Morral ha dit en una atenció als mitjans que la vaga de fam comença a tenir efectes, ja que el Tribunal Constitucional (TC) "està nerviós" i "comença a bellugar papers".

imatges dejuni el nacional anna sole sans

Els consellers Calvet, Artadi, Borràs i altres diputats a la sortida / A.S.S.

A banda, l'acció al convent dels Caputxins "dona el tret de sortida" als "dejunis encadenats" que comencen aquest divendres a la tarda, convocats per la iniciativa 'Prou hostatges'. Morral ha explicat que hi haurà en tot moment "com a mínim" un diputat de JxCat participant en els dejunis.

elsa artadi esterilles dejuni acn

La consellera i portaveu, Elsa Artadi / ACN