La màxima expectació del judici al major dels Mossos i la cúpula d'Interior estava posada en la declaració de Josep Lluís Trapero i també en les dels presos polítics que l'advocada Olga Tubau havia demanat. Però, justament avui, Tubau ha renunciat a les declaracions com a testimonis d'Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Joaquim Forn i Artur Mas, que també estava citat. 

També veu prescindible el testimoni de Jordi Jané, però com que la defensa de César Puig també l'ha demanat, l'exconseller d'Interior es manté en el guió del judici. Dels polítics citats com a testimonis ara només queda, a banda de Jané, Montserrat Tura, consellera d'Interior del 2004 al 2007, i que també cita Olga Tubau.

Tubau renuncia als presos polítics, per la qual cosa evitaran un nou trasllat a Madrid i donar de nou la versió de si volien utilitzar els Mossos o no com a estructura d'estat. El judici està prou ben encarrilat ara per poder prescindir d'uns testimonis que no són imprescindibles i que ja van donar la seva versió dels fets en el judici al Tribunal Suprem.