El Consell de Transparència i Bon Govern, organisme públic dependent del ministeri de Política Territorial i Funció Pública, exigirà al Ministeri de Defensa informació sobre els signants d'un manifest de lloa a Francisco Franco, publicat en el context de l'exhumació del dictador feixista del Valle de los Caídos.

Segons avança El Confidencial Digital, la resolució de l'esmentat consell estima el recurs d'un particular que sol·licitava a Defensa que se li donés a conèixer l'expedient obert contra cinc militars en la reserva signants del text apologètic, així com quins havien estat les sancions en cas que haguessin estat imposades. El mateix particular sol·licitava conèixer si entre els gairebé dos-cents signants hi havia més militars en reserva o amb algun altre tipus de relació amb les Forces Armades.

Per part del ministeri encapçalat per Margarita Robles, la resposta es va limitar a repetir el ja conegut, que s'havia incoat expedient a cinc persones i en quatre casos van acabar en sancions per la comissió de falta greu, sense més informació, escudant-se en la llei de Secrets Oficials, un text de 1968 que la identitat del personal militar sancionat.

Ara, davant de les al·legacions del mateix particular, Transparència ha estimat parcialment la reclamació i per això exigeix a Defensa a què "en el termini màxim de 10 dies hàbils, remeti a la següent informació, relacionada amb l'expedient obert als 5 militars en la reserva que van firmar el manifest Declaració de respecte i desgreuge al general Francisco Franco Bahamonde: - Si entre els altres 181 signants hi ha algun altre militar en reserva o que encara tingui algun tipus de relació amb les Forces Armades.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat