La titular del Jutjat d'Instrucció número 51 de Madrid ha citat per a aquest divendres al catedràtic Pablo Chico de la Cámara, un dels professors del màster de Dret Autonòmic de 2012 que va cursar l'expresidenta madrilenya Cristina Cifuentes, i que va demanar que es canviés una de les seves notes dos anys després.

Segons va informar Eldiario.es, la nota de la seva assignatura hauria passat de no presentat a notable. Chico de la Cambra, que va comparèixer en la roda de premsa en l'URJC quan va saltar la notícia de presumptes irregularitats en aquests estudis, argumenta aquest canvi al·legant que es va produir un error administratiu.

A més, el docent va escriure un correu a la funcionària que va realitzar aquests canvis, Amalia Colange, per detallar que per un error s'havia inscrit a les actes la qualificació de no presentat a notable. Cifuentes va mostrar l'esmentat email en una compareixença en l'Assemblea de Madrid.

El màster de Casado, també a judici

El mateix dia, també és està citat en qualitat de testimoni el director provisional de l'Institut de Dret Públic després de la destitució del catedràtic Enrique Álvarez Conde al capdavant d'aquest organisme adscrit a l'URJC, el professor Pablo Acosta. Ho farà en relació amb la caixa amb documentació de les tres alumnes investigades a la peça sobre el màster de Dret Autonòmic que va cursar el president del PP, Pablo Casado, que es va localitzar recentment a les instal·lacions de l'IDP.

Aquest dijous va tenir lloc una bateria de declaracions sobre aquesta peça separada sobre el màster de Casado, ja que van comparèixer Álvarez Conde, que es va acollir al seu dret a no declarar sobre aquest assumpte fins i tot que no es resolgués un recurs que va presentar i es determini si la peça va al suprem, i la docent que va avaluar un dels treballs del líder popular, Alicia López de los Mozos, que va manifestar no recordar si Casado va anar a aquests estudis i si era obligada l'assistència o no.

Al seu torn, l'exrector de l'URJC Fernando Suárez va detallar el funcionament del sistema de convalidacions d'aquest màster i va recalcar que ell només es dedicava a confirmar el dictamen previ que li remetia al subcomissió de convalidacions de postgrau, de la que era responsables els directors de màsters.