L'escriptor Màrius Serra ha manifestat la seva decepció per la nova iniciativa d'un sector d'Unidas Podemos "Otras Políticas". En concret, l'escriptor, ha carregat contra el seu nom, ja que no defensa, ni llueix, la diversitat lingüística i repeteix tres cops "Otras políticas" en diferents colors.

Serra carrega contra les "otristes" de Yolanda Díaz i Ada Colau per considerar que ja "no cal lluir la diversitat lingüística": "A cada burrada perdem un llençol". També assegura que si aquesta presentació s'hagués fet al 78 aquest eslògan multicolor "hauria estat tretalingüe".

marius serra

 

"Otras políticas"

Després de setmanes amb la incògnita sobre què en sortiria de l'acte "Otras Políticas", finalment la iniciativa d'un sector d'Unidas-Podemos s'ha destapat aquest dissabte a València. La vicepresidenta del govern espanyol, Yolanda Díaz i l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau han presentat un nou espai juntament amb la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra; la portaveu del Moviment per la Dignitat i la Ciutadania a Ceuta, Fàtima Hamed Hossain; i la portaveu de Más Madrid, Mónica García.

"Això és l'inici d'alguna cosa meravellosa", ha assegurat Díaz. Amb tot, la trobada al Teatre valencià Olimpia ha despertat polèmica. Dins dels entorns de Podemos, l'acte suposa un terratrèmol per ser suposadament l'inici del projecte polític de la vicepresidenta segona, que ha estat rebuda amb crits de "presidenta, presidenta". De la trobada, n'han quedat fora algunes de les principals líders de Podemos, com les ministres Irene Montero i Ione Belarra. Però Díaz ha intentat calmar les aigües. "No hem fet més que un humil acte que ha despertat moltes expectatives", ha assegurat la vicepresidenta, que en altres ocasions també ha descartat que l'acte sigui l'inici de cap plataforma.  

El nou espai també ha obert les portes a altres formacions creades bàsicament com a resposta al descontentament del projecte de Podemos, com Más Madrid. La seva portaveu, Mónica García, ha defensat el nou projecte: "una altra política és possible i és això que estem fent avui". "Hem vingut aquí per quedar-nos, no demanarem permís i no demanarem perdó", ha defensat.

Insults en mig de l'acte i llançament d'ous

A banda de la nova estratègia dins del terreny de joc de Podemos, l'acte ha despertat el rebuig dels sectors contraris a la formació d'esquerres. Les polítiques que han participat en l'acte d'aquest dissabte denunciat que han rebut insults des que es va anunciar la iniciativa, i aquest dissabte també han estat increpades per alguns transportistes, que els han llençat ous quan entraven al teatre.

Però la cosa no ha acabat aquí. Durant l'acte, les paraules de les polítiques han estat interrompudes per algú del públic suposadament del sindicat Frente Obrero. La interrupció ha despertat crits unànimes de la resta del públic de "fora, fora", i "visca la lluita de la classe obrera". "Mai us he vist reivindicar la classe obrera", ha contestat Mònica Oltra quan l'aldarull s'ha calmat. 

Imatge principal: Màrius Serra. - Sergi Alcàzar