Els economistes Xavier Sala-i-Martín i Santiago Niño Becerra han mantingut un debat sucós a la xarxa sobre el precedent de la grip del 1918 i els feliços anys 20 que van venir després. 

Becerra va manifestar divendres que s'havien de prendre amb cura aquestes prediccions, aplicades a la pandèmia de la Covid, perquè "els anys 20 no van ser feliços sinó un cúmul d'especulació que va acabar en la Depressió, i van anar acompanyats de nivells de desigualtat esgarrifosos".

Sala-i-Martín ha replicat la idea dels "nivells de desigualtat esgarrifosos", i ha citat en aquest sentit El capital al segle XX de Thomas Piketty. "Benvolgut professor, amb el respecte degut, segons la bíblia de les desigualtats (Capital de Piketty), les desigualtats de riquesa en els països analitzats no només no va pujar "a nivells esgarrifosos" sinó que va baixar", ha indicat.

Sala-i-Martín ha afegit gràfics de diferents països, sobre la desigualtat en salut, que corresponen a aquells anys. 

Sala-i-Martín ha insistit que als anys 20 del segle XX es va produir la incorporació de milions de treballadors rurals a la indústria i a la construcció. "És veritat que els rics es van enriquir. Però els pobres es van enriquir encara més!", ha assegurat.