El diputat de Junts Francesc de Dalmases ha abandonat la vicepresidència del partit arran de la polèmica provocada per l'actitud "incorrecta" amb què va tractar una periodista de TV3 després d'una entrevista a la presidenta del partit, Laura Borràs. Dalmases, mà dreta i persona de màxima confiança de Borràs, ha hagut de dimitir del càrrec a l'executiva i renunciar com a membre de la comissió de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals del Parlament. L'executiva del partit ha acceptat la decisió per unanimitat. El fins ara vicepresident té intenció de mantenir l'acta com a diputat, tot i les veus que s'han aixecat des de diferents grups de la cambra reclamant el seu cap.

Dalmases no ha participat a la reunió extraodinària de l'executiva que ha abordat l'informe de Magda Oranich sobre l'incident amb la periodista. La presidenta ha informat que el diputat havia acudit a un centre hospitalari afectat d'una indisposició. De fet, Borràs ha intentat que la reunió de l'executiva no se celebrés arran d'aquesta hospitalització. Això no obstant, el debat ha continuat, amb nombroses intervencions i moments de tensió davant les veus que exigien la seva dimissió.

Altres denúncies

La direcció del partit, que ha comunicat a través d'una nota de premsa que havia acceptat la dimissió del vicepresident, ha debatut també si calia que l'informe fos analitzat per la comissió de garanties, la qual cosa, de moment s'ha desestimat.

Això no obstant, una intervenció s'ha fet ressò del fet que durant la investigació del cas per a l'elaboració de l'informe, Oranich hauria assenyalat que dues altres dones s'haurien queixat del tracte rebut pel diputat. Durant aquesta intervenció s'ha atribuït aquesta actitud a assetjament, la qual cosa ha provocat intenses protestes de la presidenta.

Borràs ha negat fins i tot que Dalmases hagués qüestionat la comissió de garanties i la instructora del cas. Això no  obstant, a banda de la presidenta, les veus en defensa del comportament del fins ara vicepresident han estat més aviat escasses, segons fonts dels assistents, mentre les peticions de dimissió s'anaven succeint en cascada.

Peça clau

Amb la baixa de Dalmases, la presidenta del partit perd una peça clau. Per aquesta raó, des del sector laurista s'ha intentat defensar el diputat per diferents vies i fins al darrer moment, inclòs amb l'intent de Borràs per suspendre l'executiva. D'entrada, s'ha intentat treure ferro a l'informe i s'ha qüestionat la legitimitat de la comissió de garanties. El mateix Dalmases va denunciar animadversió contra ell d'un dels membres de la comissió de garanties. A més, les darreres hores s'ha presentat un escrit qüestionant la composició d'aquest òrgan i aquest mateix matí Borràs hauria convocat un a un els membres de la comissió per interrogar-los sobre l'informe.

La polèmica, però, no ha parat de créixer des que es va tornar a disparar dilluns, en saber-se el contingut de l'informe d'Oranich. Finalment, davant el risc que es converteixi en una bola de neu, Dalmases hauria optat per intentar tallar l'escàndol renunciant a formar part de l'executiva. 

Això no obstant, el fins ara vicepresident de Junts no ha volgut renunciar a l'escó del Parlament que el manté com a aforat. Dalmases es troba involucrat en el cas de les subvencions a Catmon des de la Diputació de Barcelona però no està formalment investigat perquè és aforat. De fet, el TSJC va desestimar investigar-lo i va exigir al jutge d'instrucció del cas Volhov més indicis contra ell.