La presidenta d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, considera que si el vicepresident de Junts, Francesc de Dalmases, no plega, Junts l'hauria de destituir. Així de contundent s'ha mostrat aquest dimarts en una entrevista al Cafè d'idees, el dia què se celebra una reunió extraordinària de l'executiva de Junts per tractar l'informe fet per l'advocada Magda Oranich, en el qual es conclou que Dalmases "va perdre els nervis" i va tenir "una actitud incorrecta". A més, Albiach ha assegurat, com a coordinadora de Catalunya en Comú, que si això hagués passat en el seu partit la persona "tindria les hores comptades" com a membre de la formació. En aquest sentit, la líder dels comuns ha assenyalat a Laura Borràs, i ha afirmat que com a presidenta de Junts té una "alta responsabilitat" en aquest cas, "no només per omissió sinó també per complicitat". 

Actitud intolerable de Dalmases

Albiach ha assegurat que l'actitud de Dalmases en el programa FAQs va ser intolerable, a més, l'ha qualificat de "matxirulisme i matonisme". En aquest sentit, ha retret a Dalmases que tingui un sentiment "patrimonialista" dels mitjans de comunicació. La líder dels comuns ha recordat al vicepresident de Junts que els mitjans no són ni dels partits, ni de les administracions, i ha subratllat que ningú va obligar Borràs a anar a l'entrevista a TV3: "Quan Borràs va anar a fer aquesta entrevista estava en un moment molt delicat. Què volia que li preguntessin?", ha preguntat Albiach. Pel que fa al Parlament, Albiach demana que es convoqui la comissió de l'estatut del diputat per tractar aquest cas tot i ha dit que, segons el reglament del Parlament, es podria aplicar una sanció econòmica.

L'origen del cas és l'escridassada de Dalmases a la sotsdirectora del programa FAQs de TV3, Mònica Hernández, després d'una entrevista a la llavors presidenta del Parlament, Laura Borràs. Segons la investigació a càrrec de la direcció del partit i duta a terme per l'advocada Magda Oranich per saber si l'havien d'expedientar Dalmases arran de l'incident, i per la qual Oranich ha entrevistat un total de 20 persones vinculades d'una manera o altra a l'incident per esclarir-ne els fets. Molts dels testimonis coincideixen en el fet que la situació durant el programa era de "molta tensió" i "incòmoda" en diversos sentits, com ara el laboral. Un cop va concloure l'entrevista i la presidenta de Junts va tornar a la sala de convidats, Dalmases va "demostrar la seva indignació per com s'havia desenvolupat el programa" i va discutir allà mateix amb la sotsdirectora "a crits". 

Reunió extraordinària de Junts

El secretari general de la formació, Jordi Turull, va anunciar que Junts per Catalunya celebra aquest dimarts a la tarda una executiva extraordinària per abordar el cas Dalmases. Després de l'informe d'Oranich que conclou que el vicepresident va "intimidar" una periodista del programa 'FAQS' per les preguntes a Laura Borràs, membres de la direcció han reclamat la dimissió de Dalmases. Turull va afirmar en una entrevista a 8tv aquest dilluns, que avui es prendrà una decisió.