La CUP considera que un cop es faci pública la sentència del judici al procés serà "un punt d'inflexió" que necessitaria respostes populars i institucionals. En aquest darrer àmbit, i just després de reunir-se aquest matí amb el president Quim Torra, el portaveu Carles Riera ha demanat arribar a "grans acords de país" que portin a l'"autodeterminació" i ha avisat que això no arribarà per via del diàleg sinó per la del "conflicte i la unilateralitat". En aquest sentit, i parafrasejant Jordi Cuixart, ha avisat: "ho tornarem a fer, però bé"

Una frase que en els darrers dies s'està utilitzant molt des del moviment, fins i tot per part del mateix president Torra, però que encara no s'ha aclarit quin significat té. Tampoc ho ha fet Riera, tot i que sí que ha defensat que la sentència no només ha de donar "respostes antirepressives" sinó que cal "anar més enllà" i anar cap a una resposta "efectiva i material" de l'autodeterminació. A més, ha avisat que només s'aconseguirà amb un cicle de "desobediència civil i institucional".

 

Riera també ha assegurat que ha demanat al president que s'acabin els "actes simbòlics" i els discursos "abstractes i voluntaristes", així com també que hi hagi un canvi de "rumb radical" en la gestió de polítiques públiques. En aquest sentit, l'ha acusat de ser fins i tot "pitjor" que governs anteriors i ha defensat que cal un repartiment de la riquesa diferent. 

Torra i Riera s'han reunit aquest matí al Palau de la Generalitat en el marc de les reunions que el president està duent a terme per tornara a teixir una unitat estratègica dins el moviment independentista. En aquest punt, ja s'ha reunit amb les entitats sobiranistes i municipalistes i amb ERC.