La CUP ha anunciat aquest dissabte que recorrerà davant de la Junta Electoral el pla de cobertura informativa de la Corporació de Mitjans Audiovisuals Catalans (CCMA), que considera Vox un "grup polític significatiu", ja que els anticapitalistes creuen que no s'han de promoure "discursos d'odi". La candidata de la CUP a les eleccions al Parlament, Dolors Sabater, i la diputada en el Congrés Mireia Vehí, han assegurat avui que TV3 "no hauria de donar cobertura" a Vox.

"No podem permetre que els mitjans públics donin cobertura a organitzacions que neguen els feminicidis o promouen el masclisme i el racisme", ha lamentat Sabater, que ha censurat una "suposada llibertat d'expressió malentesa".

Drets Humans

Vehí ha admès que "és possible" que la Junta Electoral desestimi el recurs de la CUP, però ha afegit que els anticapitalistes creuen que "per sobre de la llei electoral hi ha d'haver el principi fonamental de defensa dels drets humans". S'ha referit en concret a la Declaració Universal dels Drets Humans, a l'article 14 del Conveni de Roma i "a totes les sentències que sorgeixen d'aquí". Per a la CUP, "la llibertat d'expressió mai no pot emparar la violència ni els discursos d'odi", una cosa que Vehí ha defensat que constaten tant "el principi ideològic antifeixista" com la "legislació internacional".

Illa i el JEMAD

D'altra banda, la CUP ha exigit al ministre de sanitat, Salvador Illa, que "surti a donar la cara" per la vacunació a la cúpula de l'exèrcit i assegura que "si no, ho estarà avalant". "Si calla, potser és que vol acontentar partits com Vox que està dient que li donarà vots", ha afirmat Dolors Sabater. La candidata ha exigit a Illa que "digui com perseguirà aquest delicte" que, a semblar seu, és un "delicte flagrant i un abús de poder".

Imatge principal, la candidata de la CUP, Dolors Sabater / ACN