Primeres reaccions a la decisió adoptada urgentment pel TSJC sobre mantenir les eleccions per al pròxim 14 de febrer i resoldre de manera definitiva abans del dia 8 del mateix mes. La líder dels comuns, Jéssica Albiach, ha demanat al tribunal que resolgui "com més aviat millor la qüestió de fons".

Tanmateix, Albiach ha continuat defensant l'ajornament electoral. "És de sentit comú l'ajornament electoral per raons sanitàries. No té cap sentit que les eleccions es puguin suspendre més endavant, enmig de la campanya electoral, generant més incertesa i desafecció", ha escrit en un tuit.

El diputat de la seva formació David Cid ha coincidit en demanar al tribunal que resolgui de manera urgent i també ha carregat contra JxCat i ERC. En declaracions al Planta Baixa de TV3, Cid ha acusat els socis del Govern de ser "els màxims responsables d'ajornar les eleccions" perquè, segons ha dit, "no van prendre les decisions que calia per contenir la pandèmia". "Es va salvar el Nadal i no es van aplicar les restriccions necessàries", ha afegit.

Per la seva banda, la CUP ha ironitzat assegurant que si els jutges volen governar, "que es presentin a les eleccions". En declaracions al Planta Baixa de TV3, la diputada Maria Sirvent ha acusat el TSJC i la resta de tribunals d'estar "polititzats". "Els jutges prenen decisions polítiques sense posar al centre la salut de les persones i la garantia del dret a vot i la democràcia", ha denunciat.

 El líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha tornat a carregat contra el "nyap" del Govern a l'hora de fer el decret i ha criticat que es culpi els tribunals de la decisió. "I miri que nosaltres som dels que estem a favor d'ajornar les eleccions per qüestions sanitàries. És urgent que el Govern doni alternatives a aquesta resolució i contacti amb la JEC per veure com ho ha de fer", ha dit.

En la mateixa línia s'ha pronunciat el diputat del PPC Daniel Serrano​, que ha manifestat el seu total respecte a la decisió judicial i ha instat el Govern a "posar-se les piles". "La justícia està dient que les eleccions seran el 14F i han d’assegurar-se que hi haurà garanties sanitàries", ha comentat.

 

Imatge principal: Imatge d'arxiu de la líder dels comuns, Jéssica Albiach, en una intervenció al Parlament / Sergi Alcàzar