La proposta de resolució de Junts per Catalunya per a legitimar Carles Puigdemont és “de fireta”. En aquests termes s’hi ha referit el líder de la CUP al Parlament, Carles Riera, en una entrevista a Catalunya Ràdio aquest dimecres. Riera ha reiterat el mateix missatge que va transmetre aquest dimarts. “No hem vingut al Parlament a fer autonomia, sinó a fer República", ha defensat.

En aquest sentit van les deu esmenes que els anticapitalistes van registrar aquest dimarts sobre la resolució de JxCat. Una d’aquestes esmenes afegeix un punt que vol reiterar la declaració d’independència. És el següent: “El Parlament es referma i reitera la declaració d'independència i la proclamació de Catalunya com un estat independent en forma de República, que foren votades i aprovades el 27 d'octubre de 2017”.

En l’entrevista, Riera ha ratificat el posicionament de la formació: no participaran de cap acord d’investidura que no vagi en la línia de materialitzar la República, una tasca “interrompuda” per l’aplicació posterior de l’article 155. En la resolució de JxCat ha vist un "relat de restitució autonomista".

El diputat cupaire ha lamentat que JxCat i ERC “només pretenen recuperar l’autonomia i ratificar la legitimitat de Puigdemont”. Sobre possibles candidats alternatius a la investidura, Riera no ha volgut entrar en les travesses de noms. “Serà bo qualsevol candidat que es comprometi amb la República”, ha assenyalat.

Després de reunir-se amb JxCat i ERC, els cupaires van voler fer públic que encara veien “molt lluny” un possible acord d’investidura. De la mateixa manera, també van advertir que qualsevol acord hauria d’esperar a ser ratificat pel Consell Polític de la formació, que es reunirà aquest dissabte.