Representants del grup parlamentari de la CUP a la Cambra catalana i al Congrés dels diputats i del secretariat de la formació anticapitalista s'han reunit aquest dilluns a Waterloo (Bèlgica) amb el president Carles Puigdemont, segons han fet saber els cupaires a través d'una piulada.

La trobada "ha servit per compartir punts de vista sobre la situació política, per a iniciar un nou cicle de lluita compartida", segons s'assegura a la publicació de Twitter.

Captura de Pantalla 2021 07 12 a les 18.40.41

Imatge de la piulada de la CUP

Han participat a la reunió els diputats al Parlament Dolors Sabater, Carles Riera i Eulàlia Reguant, el diputat al Congrés Albert Botran i el membre del secretariat Joan López.

Posteriorment ha estat el mateix Puigdemont qui ha penjat una piulada agraint la visita als cupaires. "Moltes gràcies per la vostra visita i la conversa oberta i franca. També pel compromís de continuar lluitant i culminar la independència de Catalunya que vam decidir l'octubre de 2017", assenyala en la seva publicació.

Captura de Pantalla 2021 07 12 a les 18.53.37

Imatge de la piulada de Puigdemont

Lluites compartides

Igualment a través de les xarxes, el diputat Carles Riera ha valorat la trobada, que ha descrit com a "cordial i constructiva" i amb la voluntat de "promoure lluites compartides per assolir l'autodeterminació, l'amnistia i la independència", a més de compartir anàlisi sobre la política nacional i internacional.

Fonts de la formació anticapitalista asseguren que la visita tenia com a objectiu analitzar la situació política i intercanviar punts de vista, sense un ordre del dia concret. Des que Puigdemont és a l'exili, la CUP l'ha visitat ha viatjat en diferents ocasions a Waterloo per mantenir reunions de valoració de la situació política.

La CUP no forma part, com a tal del Consell per la República, tot i que sí figura entre els membres del Consell de Govern d'aquest òrgan Guillem Fuster, en representació de Poble Lliure, una de les forces que integra les sigles cupaires.

Trobades amb ERC i Junts

La trobada amb la CUP s'ha produït després que les darreres setmanes, Puigdemont ha rebut a Waterloo els presos polítics de Junts pocs dies, després de la seva sortida del centre penitenciari arran de l'indult del govern de Pedro Sánchez, i, posteriorment, els presos d'ERC, amb el president del partit, Oriol Junqueras, al capdavant.

A més, aquest divendres tots ells es tornaran a trobar, aquest cop plegats, en l'acte convocat per Òmnium a Elna (Rosselló) on l'organització que presideix Jordi Cuixart commemorarà el seu 60 aniversari.

 

 

A la imatge principal, Puigdemont amb els dirigents de la CUP que l'han visitat a Waterloo / CUP