Representants de la CUP s'han reunit aquest dimarts amb el president de la Generalitat a l'exili, Carles Puigdemont, a Waterloo (Bèlgica). Segons han explicat els mateixos anticapitalistes a través d'un comunicat, la trobada ha servit per "intercanviar impressions sobre la conjuntura política amb què es troba Catalunya després de l'últim cicle electoral marcat per les eleccions generals, municipals i europees".

Concretament, els representants de la CUP que s'han reunit amb Puigdemont han estat el diputat de la formació al Parlament, Carles Riera, i els membres del Secretariat Nacional, Eulàlia Reguant i Albert Serrats.

A la trobada, els cupaires han insistit en què "la resolució del conflicte polític no passa per les negociacions amb l’Estat". Així doncs, la solució, per la CUP, passa per tenir "amplis acords de totes les forces democràtiques per exercir el legítim dret a l’autodeterminació a través de la desobediència civil i institucional" i "seguir denunciant a tots nivells l'absència de garanties democràtiques i de respecte de drets fonamentals que suposa el règim 78".

En aquest sentit, el comunicat diu que els representants de la CUP han "compartit amb Carles Puigdemont reflexions sobre el paper del poder judicial espanyol" en el judici al procés arribant a la conclusió que "la naturalesa repressiva de l’Estat no depèn del color del govern, sinó que és una qüestió estructural del règim". Els cupaires han volgut posar com a exemple d'aquesta afirmació la situació del mateix president Puigdemont.

La CUP també ha instat a donar resposta a "les sentències condemnatòries per part de tots els actors". Segons la formació anticapitalista, les sentències s'han d'entendre com un "càstig col·lectiu que té com a finalitat que el poble català no gosi tornar a qüestionar la unitat territorial de l’Estat i anul·lar la voluntat de decidir el seu futur".