El retrobament dels presos polítics amb el president Carles Puigdemont i el conseller Lluís Puig s'ha fet de portes endins. No s'ha pogut captar la imatge del moment. Això no obstant, i davant la insistència dels mitjans, Puigdemont i els presos han comparegut davant la premsa que esperava a la porta.

 

Mitja hora abans, Josep Rull, Jordi Turull, Quim Forn i Jordi Sànchez havien arribat a la Casa de la República, passejant. Havien agafat l'avió a les sis del matí que aterrava a Brussel·les a les vuit. Han saludat la premsa que els esperava, han trucat a la porta i han ironitzat perquè ningú no obria. “No hi ha ningú?. Ens hem esperat tres anys i mig, podem esperar uns minuts més”, ha replicat Turull.

 

En aquell moment Puigdemont celebrava una reunió amb un grup de persones que havien arribat de Barcelona. Finalment, ha obert la porta Lluís Puig. Això no obstant, també el conseller terrassenc ha evitat la imatge de la rebuda, i gairebé no s'ha deixat veure.

A diferència de la imatge de la reunió que els presos d'ERC, encapçalats pel president del partit, Oriol Junqueras, va celebrar amb la seva secretària general del partit, Marta Rovira, a Ginebra, els presos i exiliats de Junts s'han limitat a comparèixer plegats minuts després per oferir una fotografia davant la Casa de la República.

En ser interrogats sobre com havien viscut el moment, després de més de tres anys sense haver-se vist i enmig d'unes situacions tan complexes com les que han viscut, Rull ha assegurat que havia estat "molt emocionant". Això sí que és un retrobament", ha reblat Turull.

A mitja tarda, però, Junts ha fet públic un vídeo amb imatges de la trobada, on apareix el moment en què els consellers i el secretari general del partit s'ha retrobat amb Puigdemont i els exiliats.

Prèviament, tan Turull com Rull havien penjat piulades amb les primeres reaccions.

Captura de Pantalla 2021 07 02 a les 12.37.34

Captura de Pantalla 2021 07 02 a les 12.37.55

Els consellers seran avui i demà a Waterloo on està previst que es reuneixin també amb Clara Ponsatí i Toni Comín. Abans d'arribar els presos, a la Casa de la República havia arribat també Valtònyc.

 

A la imatge principal, Lluís Puig, Josep Rull, Jordi Turull, Carles Puigdemont, Quim Forn i Jordi Sànchez a les portes de la Casa de la República / ML