La CUP avisa. "No ens agrada el soroll que s'està generant al voltant dels pressupostos, amb l'amenaça d'eleccions sobre la taula", ha denunciat la diputada cupaire, Eulàlia Reguant, des del faristol del Parlament.

Reguant critica que "s'estan dedicant a intoxicar el debat, bé sigui per interessos electorals vinculats amb el 26-J o per posar més pressió sobre la taula", arran d'una informació publicada avui a La Vanguardia, on s'assegura que CDC augura eleccions si no hi ha pressupostos.

No obstant, després tant el Govern com JxSí han negat aquesta possibilitat. El diputat junter, Roger Torrent, ha rebutjat aquest matí que s'acabi la legislatura i hi hagi noves eleccions si no aconsegueixen acordar i aprovar els pressupostos.

En aquest sentit, la cupaire ha demanat temps i espai perquè el govern català, JxSí i la CUP negociïn els comptes del 2016. De fet, sobre les discrepàncies internes entre CDC i ERC per l'IRPF de les rendes més altes, Reguant ha respost que "aquí no entrem ni ens posicionem". Malgrat que els cupaires sempre s'han mostrat molt més propers i han avalat la proposta dels republicans d'apujar el tram de l'impost a les rendes superiors als 90.000 euros, el punt de discòrdia amb els convergents. 

Precisament, Reguant ha demanat "que es torni als tipus impositius que hi havia en l'època del tripartit", quan les rendes més elevades tenien una pressió fiscal major que l'actual, ha assegurat. "Qui ha sofert les retallades són les rendes populars i, per tant, les rendes més baixes", ha argumentat, i ha afirmat que l'objectiu de l'augment impositiu ha de ser destinar més recursos a despesa social i a revertir les retallades, no a augmentar la recaptació sense més.

Sobre l'estat de les negociacions amb JxSí, ha demanat esperar i fer les valoracions quan sigui pertinent. "Si cada vegada que ens veiem hem d'anar fent valoracions, repetirem escenaris que ja coneixem i que no van ajudar per res a ningú", ha advertit.