La CUP ha alertat a Poble Lliure que la decisió que ha pres de presentar-se als comicis estatals del 28 d'abril, després que la primera anunciés que no ho faria, "afecta" el marc de relacions de les dues entitats.  

Els anticapitalistes consideren "transcendental" la decisió de Poble Lliure i alerten que afecta el marc de relacions establert fins ara. També opinen que després del Consell Polític de la CUP del diumenge passat, on es va acordar no concórrer als comicis del 28-A, la decisió de Poble Lliure pot tenir "conseqüències" en la construcció de la Unitat Popular. Per això, la CUP ha decidit activar els mecanismes i espais de debat de l'organització per donar resposta a aquesta situació "i a les relacions polítiques que se'n deriven". 

També es debatran els elements "de fons i a llarg termini en relació a la construcció de la Unitat Popular als Països Catalans".

L'organització Poble Lliure, que era partidària de concórrer en aquestes eleccions, ha aprovat aquest dimarts "explorar una candidatura rupturista" a la cita electoral del proper 28 d'abril i ha emplaçat a altres col·lectius "independentistes, republicans i d'esquerres a participar-hi".