La CUP ha decidit avui, en consell polític extraordinari, no presentar-se a les eleccions del 28 d’abril.

La militància de l’organització considera que no es donen les condicions necessàries per esdevenir una candidatura "autènticament rupturista i transformadora" a l’estat espanyol.

En les votacions, 37 militants han optat per no presentar-se a les eleccions generals, 20 han votat a favor i 4 s'han abstingut. 

En un comunicat que el partit ha emès després del consell polític que s'ha reunit aquesta tarda, la formació anticapitalista explica que "seguirà abordant el debat estratègic de com convertir-se en un agent polític actiu". També destaquen la voluntat de donar valor a l’estratègia municipalista com a "principal eina de transformació social". 

En un tuit, la CUP ha manifestat, contundent, que la seva participació a les eleccions generals "no és prioritària". 

L'exdiputada Mireia Boya, en una atenció als mitjans, ha posat en valor l'exercici assembleari de la CUP i ha admès que hi havia una opció favorable a anar a les eleccions "per bloquejar el Congrés". 

Boya també ha explicat que una secció del partit "contemplava altres accions a nivell de l'estat" però el que toca ara és destinar esforços a "construir condicions per la ruptura des de baix, des dels ajuntaments", ha conclòs.

La CUP també ha fet una crida a mobilitzar-se a la manifestació de dissabte a Madrid, i a utilitzar-la com a evidència "que la societat catalana no està aturada". 

La formació afrontava dividida les últimes hores prèvies al consell polític. Les dues formacions principals que l'integren han mantingut posicions antagòniques al respecte. Per una banda, Poble Lliure volia que el partit anticapitalista es presentés amb una candidatura àmplia i aglutinadora, i per l'altra, Endavant rebutjava la proposta. 

El consell polític, que s'ha reunit aquesta tarda a Barcelona, ha durat dues hores i la decisió s'ha pres després de reunir, en els darrers dies, les diverses assemblees territorials.