La CUP n'està tipa de "partidismes". L'ajornament del ple anunciat aquest dimarts per Torrent, que va fer aflorar les discrepàncies entre JuntsxCat i ERC, ha sigut la gota que ha fet vessar el got -tal com apuntava la diputada Maria Sirvent- i ha indignat els cupaires, que es neguen a seguir negociant si no s'abandonen el que consideren que són tàctiques partidistes i es posa data a la investidura. 

Segons fonts de la CUP, les negociacions estan, en aquests moments, aturades. "Estem igual que ahir", asseguren. Els representats de la candidatura estan molestos per la decisió "unilateral" de Torrent de suspendre el ple i per les tensions més que evidents dels partits independentistes, a qui acusen de fe servir tactissimes polítics

La CUP denúncia que el diàleg entre els dos grans partits independentistes és "escassíssim" i per això, posen com a condició per seguir negociant que es faci una taula a tres (JuntsxCat, ERC i ells mateixos) i demanen a Torrent tornar a posar data al ple

Els republicans, però, consideren que podrien tenir uns deu dies de marge per reprendre la investidura, a l'espera de que el Tribunal Constitucional decideixi si admet a tràmit el recurs del Govern espanyol. Una opció que no és benvinguda ni per la CUP ni tampoc per JuntsxCat que considera que hi ha es donen les condicions necessàries per investir Puigdemont.

La formació també exigeix més transparència en les negociacions i que proposin "accions polítiques concretes per respondre a la voluntat popular", és a dir, per "materialitzar la república", el que asseguren que només es pot fer des de la "desobediència". 

Ultimàtum de la CUP

"El que va passar ahir va ser una presa de pèl. I ja és la tercera. I serà la última". Així de contundent s'ha mostrat aquest matí el diputat Carles Riera en un debat a Catalunya Ràdio, on ha conversat amb diputats de JuntsxCat i ERC.

En aquest sentit, Riera ha recordat els precedents de la suspensió de la independència, la suspensió de la declaració d'independència del 10 d'octubre, i la reculada del Govern el 27-O, després de fer la nova declaració. Per aquest motiu, ha llençat en forma d'ultimàtum que no permetran que es torni a repetir. 

Els cupaires aposten per abandonar pragmatismes, que creuen que no portaran en lloc, i aposten per desobeir, ja que consideren que el Tribunal Constitucional mai permetrà la investidura de Puigdemont. 

Les estratègies entre els tres partits, doncs, semblen ara per ara força allunyades, tot i que sí que tindrien dos punts en comú: la investidura del cap de llista de JuntsxCat i la necessitat d'evitar noves eleccions per no prolongar el 155. Si més no, ara com ara.

La CUP es nega a parlar d'un altre possible candidat i insisteix que només investiran Puigdemont si és per materialitzar la república. 

Pel que fa al tema del dia, els missatges entre Puigdemont i el conseller Toni Comín​, la CUP ha evitat pronunciar-s'hi al respecte.