El diputat de la CUP en el Parlament Carles Riera ha advertit avui a El Matí de Catalunya Ràdio que el seu grup s'asseurà a negociar amb JuntsxCat i ERC "si estan les tres parts i si hi ha una convocatòria firmi de ple sobre la taula", després que el president de la cambra catalana, Roger Torrent, posposés sine die el ple d'investidura de Carles Puigdemont, que s'havia de celebrar aquest dimarts.

En un debat de la ràdio pública catalana, en el qual han participat també els diputats Francesc de Dalmases (JuntsxCat) i Ernest Maragall (ERC), Riera ha titllat de "presa de pèl en tota regla" la decisió de Torrent i ha alertat que serà l'última vegada que acceptaran el que consideren un retrocés de la sobirania. "Ahir tot va saltar pels aires", i ha criticat que Torrent no informés prèviament als grups, que van conèixer la seva decisió pels mitjans de comunicació.

Així mateix, ha lamentat que ERC condicioni el ple a què la investidura del pròxim president de la Generalitat sigui eficaç: "En lloc de dir acatar el Tribunal Constitucional i investir un Govern que l'Estat accepti, l'anomena investidura eficaç", quan els cupaires creuen que un Executiu eficaç és el que desobeeixi a l'ordenació espanyola.

"Un Govern que després apliqui la República, encara que després aquest Govern sigui il·legal. Si volem investir un Govern des de la sobirania del Parlament i que apliqui la República, aquest Govern haurà d'assumir l'envit de l'Estat", s'ha endinsat.