Els grups parlamentaris independentistes no estan escoltant el mandat del referèndum de l’1 d’octubre. Així ho ha denunciat aquest dimarts a la tarda la diputada de la CUP, Maria Sirvent. Ho ha fet a les portes del Parlament, davant els manifestants que han accedit a la Ciutadella per reclamar que es resolgui la investidura. “La crítica que fem és a unes institucions que no estan responent a la voluntat popular”, ha precisat. "El que ha passat avui ha estat la gota que ha fet vessar el got".

Maria Sirvent ha lamentat que, per una banda, s’hagi acatat el que diu el Tribunal Constitucional espanyol, i que per l’altra hi hagi una “lluita partidista” en el si de la majoria independentista. “Nosaltres hem fet un exercici de claredat i responsabilitat, hem posat programa polític sobre la taula, i ens hem trobat amb pugnes partidistes de les quals no participarem”, ha assegurat.

En aquest sentit, Sirvent, que ha estat acompanyada de la resta de diputats anticapitalistes, ha apel·lat a “l’esperit de l’1 d’octubre” i ha sostingut que ara cal respondre amb “acció institucional” per materialitzar el mandat sorgit de les urnes. Això, a parer de la CUP, passa per investir Carles Puigdemont i “posar sobre la taula acció política” per la “construcció de la República”.

“Ens hem trobat que no s’ha respost a les decisions legítimes del poble de Catalunya”, ha dit Sirvent, que ha lamentat que es “menyspreï” el vot popular.