La CUP i els grups de l'oposició: Cs, el PSC, Catalunya En Comú Podem i el PP han aconseguit aprovar una moció del grup de Miquel Iceta per reprovar l'actuació del Govern en el confinament de Lleida i el Segrià, que es va produir el passat mes de juliol.

La moció acusa el Govern de "descoordinació, manca d'informació i improvisació" en el confinament del Segrià. Alhora, el text agraeix a tots els treballadors del sistema sanitari "la seva dedicació i esforç fets durant tots els mesos passats de la pandèmia provocada per la Covid-19 i els reconeix expressament els seus grans resultats assistencials".

A la moció, els socialistes retreuen a l'executiu de Quim Torra "la manca d’informació i cooperació amb els Ajuntaments i els seus alcaldes en la presa de decisions del confinament del Segrià". També lamenten "la informació confusa i poc concreta cap al conjunt de la ciutadania".

Per unanimitat, el Parlament ha instat el Govern fer pública la situació epidemiològica que va justificar el confinament en aquesta zona, i també a crear línies d'ajuts per compensar els perjudicis econòmics i socials a empreses i famílies, especialment dirigides al sector de l'hostaleria , la restauració i el turisme.

UME, curs escolar i rastrejadors

El text també demana a la Generalitat que sol·liciti "els recursos, col·laboració i ajuda del govern de l'Estat així com de la resta de les Administracions Públiques, quan sigui necessari en la lluita contra la pandèmia", posant com exemple la UME i la desinfecció de les residències.

La cambra també insta l'Executiu a augmentar els recursos educatius per iniciar el curs escolar amb les màximes garanties i a reforçar el sistema de vigilància epidemiològica i de salut pública que permeti detectar possibles brots de coronavirus i talli les cadenes de transmissió augmentant els rastrejadors.