El sistema per donar ajuts als autònoms són uns "jocs de la fam". Així ho ha qualificat la CUP en un vídeo difós per les xarxes en què denuncia "els errors, les saturacions i la caiguda de la web" que han patit totes aquelles persones que han intentat optar a les prestacions aquest dilluns i dimarts. 

"Són 500.000 les treballadores autònomes a Catalunya. I només 10.000 ajudes. Un model d'ajudes necessàries en un moment de crisi econòmica i social que només fomenten la competició i que són absolutament insuficients. Uns jocs de la fam", denuncien.

Per últim, la formació anticapitalista ha criticat que "la loteria i el malson dels autònoms ja ha acabat" i ha reclamat que la crisi derivada de la pandèmia de la covid-19 "no la paguin els de sempre".

A banda del vídeo, la CUP s'ha sumat a les peticions dels comuns i el PSC i ha demanat la compareixença al Parlament del vicepresident del Govern en funcions de president, Pere Aragonès, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró.