Davant les últimes incidències al servei de Rodalies, la CUP ha mostrat la seva indignació no només per aquestes avaries, sinó també per la reacció que ha tingut tant el govern espanyol, amb la ministra Raquel Sánchez parlant d'una polèmica fingida per treure-hi pes, com del Govern de la Generalitat, ja que tots dos s'espolsen les seves responsabilitats, mentre la classe treballadora que ha de fer ús de la xarxa ferroviària és "qui en paga les conseqüències". Així ho ha lamentat la diputada cupaire, Laia Estrada, des del Parlament, denunciant que amb aquest context, aquestes persones han d'utilitzar el cotxe per moure's arreu del país davant una "situació sistèmica d'avaries que són el pa de cada dia a la xarxa". Això, ha identificat Estrada, es deu a una "manca d'aposta real pel transport públic al nostre país malgrat el context d'emergència climàtica". 

Així, la reacció del Govern i d'ERC després de l'última avaria a l'R2 Sud, amb Pere Aragonès demanant una "aliança de país" i visitant l'estació de Gavà mentre que el seu partit demana la reprovació de la ministra Raquel Sánchez i exigeix investigar el caos de Rodalies, ha indignat la CUP. Concretament, denuncien que el bon funcionament del transport públic "només els preocupa quan hi ha campanya electoral"

"ERC ha tornat amb les mans buides" 

Després de lamentar aquesta actitud del Govern català, Estrada també s'ha fixat en el govern espanyol que està "incomplint les inversions i també els acords". "On és el traspàs de Rodalies? On és el finançament?", s'ha preguntat la diputada, per després tornar a mirar a ERC per espolsar-se la seva responsabilitat i donar suport al govern espanyol, aprovant els seus pressupostos sense obtenir res a canvi, tampoc en matèria de Rodalies: "Esquerra ja ho havia pactat tot amb el PSOE, però els ha sostingut sense treure'n res, tornant amb les mans buides". 

A banda de denunciar la situació de Rodalies, Estrada també ha acusat el conseller de Territori, Juli Fernández, d'"amagar informació sobre les incidències per no perjudicar a Renfe", després que Eldiario.es expliqués en un reportatge sobre el servei que el Departament havia intentat no donar-los accés a aquesta informació. "Per què no es publiquen aquestes dades sistemàticament? Per què es protegeix els seus interessos? Per què s'obstaculitza l'accés a la informació?", ha insistit Estrada, tot exigint "transparència i respostes" a Fernández: "El conseller, però, no està destacant per cap proposta innovadora o progressista, com va prometre, sinó per la seva opacitat en les patates calentes del seu Departament", com són aquestes incidències a Rodalies.