Una de calç i una altra de sorra. Aquesta és la valoració que la CUP fa de la lluita antirepressiva del Govern. Els anticapitalistes han aplaudit la creació del Fons Complementari de Riscos que aquest mateix dimarts ha anunciat l'Executiu per avalar la fiança de 5,4 milions que el Tribunal de comptes reclama a una quarantena d'exalts càrrecs de l'administració catalana.

"Considerem que la Generalitat sempre ha d'estar al costat de tota la gent repressaliada per defensar els drets del nostre poble", ha reivindicat la diputada Laia Estrada des del Parlament, que ha afegit que els sembla "correcte" tota mesura "que vagi en aquesta direcció". 

Ara bé, ha alertat que s'han d'evitar situacions en què hi hagi repressaliats "de primera i de segona" i ha exigit al Govern que no faci "distincions". Estrada s'ha referit d'aquesta manera a les acusacions que la Generalitat ha exercit contra manifestants independentistes i que han provocat casos com el de l'activista Marcel Vivet, que ja ha estat condemnat a cinc anys de presó per una suposada agressió a un mosso durant una manifestació contra Jusapol. La cupaire ha tornat a reclamar que l'administració retiri totes les seves acusacions contra persones del moviment.

Energètica pública

Per altra banda, Estrada ha tornat a demanar al Govern que impulsi una empresa energètica pública catalana que tingui el control públic de tot el cicle de producció, distribució i comercialització de l’energia, amb l’objectiu que els subministraments bàsics siguin un dret garantit per a tota la població i no “una mercaderia”.

En aquest sentit ha recordat que aquest dijous el seu partit ha convocat manifestacions arreu del territori per exigir aquesta nacionalització dels serveis energètics i per reclamar que el camí cap a les renovables "es faci respectant el territori, com es fa en tots els països que ens porten anys d'avantatge".

Estrada també ha carregat contra el "decretazo" del govern espanyol sobre els interins del sector públic després del pacte amb els sindicats. Per als cupaires, la mesura no dona compliment a les sentències dels tribunals europeus que reclamen acabar amb aquest abús als interins i també creuen que "obre les portes a l'acomiadament de milers" d'ells.

Estrada també ha lamentat la falta de "previsió" del Govern i Salut davant la cinquena onada i ha instat a reforçar l'atenció primària tant pel que fa a les infraestructures com al personal.

 

Imatge principal: la diputada de la CUP al Parlament Laia Estrada / Foto: ACN