Després de setmanes criticant la gestió del Departament de Salut, la CUP ha esclatat contra el conseller Manel Balcells i ha reclamat que plegui o que el Govern el faci plegar si no rectifica les seves paraules menystenint la vaga d'infermeres. Crítica amb les últimes decisions preses des de la conselleria, la diputada Laia Estrada ha posat el focus en l'acord de l'ICS, que Balcells sempre ha definit com a "bo" però que ha generat tensió dins el sistema sanitari, especialment en el cas de les infermeres i els seus sindicats minoritaris que van convocar una vaga per denunciar aquesta situació.

La resposta del conseller no va estar a l'altura sinó que va posar més llenya al foc", ha lamentat Estrada, que ha anat més enllà i ha demanat que plegui si no és capaç de rectificar les seves paraules, en què va minimitzar la importància de la vaga de les infermeres i el seu rebuig a l'acord de l'ICS: "I si no plega que el faci plegar el Govern".  Manel Balcells va arribar al capdavant de la conselleria després de la sortida de Junts del Govern, substituint Josep Maria Argimon. Amb tot, la formació anticapitalista no ha estat l'única a demanar la dimissió del conseller aquest dimarts, també ho han fet un miler d'infermeres davant la plaça Sant Jaume, tot avisant que "apujaran el to de les seves reivindicacions si no hi ha un espai de diàleg". 

Contra el nou model d'atenció pediàtrica 

L'última proposta del departament, que consisteix a concentrar l'atenció pediàtrica en 79 equips territorials, tampoc no ha agradat gens ni mica a la CUP, que ha avançat que presentarà una moció al Parlament que inclourà demanar revertir aquesta decisió. Estrada ha fet referència a les diferents protestes que s'han produït arreu del territori després de conèixer l'aposta de la conselleria, on s'ha demanat que aquesta finalment no es dugui a terme: "L'atenció a la infantesa s'ha de garantir als CAP de referència", ha insistit la diputada de la CUP. 

Pendents de la resposta del Govern sobre pressupostos 

Per altra banda, la CUP també ha lamentat que des del Govern no se'ls ha donat resposta al seu "marc de mínims" per negociar els pressupostos de la Generalitat, que van presentar la setmana passada, i que tampoc s'ha produit una segona reunió per negociar els comptes. "Volem veure si compartim el marc de quines prioritats són les que s'han de desplegar, però veiem que ERC es nega a fer canvis socials i a abandonar el programa de la sociovergència. Nosaltres estem disposades a treballar, però primer hem de comprovar si compartim el marc", ha resumit Laia Estrada des del Parlament. Minuts abans, David Cid, portaveu dels comuns que han pactat amb el Govern els últims pressupostos, ha allunyat la possibilitat que aquesta entesa es repeteixi, assegurant que "ERC s'ha distanciat".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!