La CUP crida els ciutadans a concentrar-se a la plaça Sant Jaume per protestar contra els escorcolls que la Guàrdia Civil està duent a terme aquest dijous en el marc de la investigació d'un presumpte desviament de fons públics per al finançament de l'1-O. A través d'un missatge a Twitter, els cupaires demanen als ciutadans que s'apleguin "ara mateix" a la plaça Sant Jaume. "Que ens deixin en pau! Juntes aturem la repressió!", exclamen els cupaires en una piulada a Twitter.

La Guàrdia Civil ha entrat a primera hora del matí al domicili particular del secretari de Difusió de la Generalitat, Xavi Molons, i posteriorment s'han traslladat al seu despatx, al Palau de la Generalitat.

La convocatòria arriba en paral·lel a l'avís del jutge a Òmnium que alerta que una concentració davant la seva seu podria ser un delicte de sedició.

En un primer moment, el cos armat ha informat que Molons estava detingut, però més tard ha precisat que no ho estava, tot i que està present en els escorcolls. Fonts properes a la investigació no descarten que la detenció pugui acabar passant al llarg de la jornada.

Desviament de fons públics

Amb els escorcolls d'aquest dijous s'investiga un possible desviament de fons públics per al finançament del referèndum de l'1-O. La malversació de fons públics és un dels delictes que investiga el titular del jutjat 13, Juan Antonio Martínez Sunyer, dins de la causa, també oberta per rebel·lió, sedició, prevaricació, desobediència i revelació de secrets. El jutge manté les actuacions sota secret de sumari.

Paral·lelament, els agents de la Guàrdia Civil també han entrat a la seu d'Òmnium Cultural, on han retingut els seus treballadors a l'interior, com també membres de la direcció de l'entitat, i han bloquejat els correus electrònics i n'han canviat les contrasenyes, segons han informat des de l'entitat. En aquest cas, no han escorcollat cap domicili particular dels membres de la Junta Nacional.