I una altra vegada. Després d'una nova setmana de negociacions i a només tres dies pel debat a la totalitat dels pressupostos, la CUP ha convocat dissabte la coordinadora oberta parlamentària (COP) per avaluar l'estat de les negociacions dels comptes amb l'Executiu. Aquest òrgan, que reuneix assemblees territorials de la formació i les organitzacions que donen suport a la candidatura, es reunirà al matí a Santa Perpètua de Mogoda, i serà allà on decidirà si els avenços són prou significatius com per consultar a les bases si es retira o no es retira l'esmena a la totalitat que van decidir presentar

Després de registrar l'esmena el dimecres a primera hora, els diputats anticapitalistes es van reunir al Parlament amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i amb el conseller d'Economia, Jaume Giró. En la reunió van abordar, un cop més, els reclams de la CUP: referèndum en l'horitzó de la legislatura, més diners per a l'habitatge, retirar dels comptes el projecte del Hard Rock o no presentar la candidatura als Jocs Olímpics d'Hivern.

Aquesta última qüestió sembla insalvable entre ambdues parts: ahir la CUP va presentar una moció al ple del Parlament demanant que es rebutgi aquesta candidatura "davant del risc que no quedi neu", una proposta que va ser rebutjada per tota la Cambra excepte els comuns, que hi van donar suport, tot i que pels de Jéssica Albiach no és una línia vermella a l'hora de negociar els comptes amb el Govern.

"Hi ha marge"

En paral·lel a la sessió de la tarda del dijous del ple del Parlament, es reunien diputats de la CUP i dirigents de Junts. Sense ERC. A aquesta reunió bilateral hi van assistir els anticapitalistes Eulàlia Reguant, Carles Riera, Dolors Sabater i Montserrat Vinyets. Al despatx de Junts, hi eren Jordi Sànchez, Jordi Turull, Elsa Artadi i Albert Batet.

Un cop acabada la trobada fonts de la negociació van treure ferro al fet que ERC no hi participés i van dir que era "una reunió entre partits", no van valorar si s'havia arribat o no a avenços, però van detallar que ningú no s'ha aixecat de la taula i que encara hi ha marge.

Avui les negociacions continuen al Parlament. Des de les 11 del matí el Govern està reunit amb els comuns, en el que ja és la tercera trobada per desbloquejar la tramitació dels pressupostos. Qui no hi ha a la Cambra és Aragonès, que ha viatjat a París, en una jornada en què preveu firmar un acord de cooperació entre Catalunya i la Unesco.

A la imatge destacada, les diputades de la CUP Dolors Sabater i Eulàlia Reguant al Parlament / Montse Giralt