La CUP ha carregat contra la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, per la seva "nefasta gestió" de la candidatura dels Jocs d'Hivern. El diputat antisistema Xavier Pellicer ha demanat a la consellera que "s'hauria de plantejar seriosament dimitir" pel fracàs de la candidatura pels Jocs Olímpics. "Si el COE ha dit que no i ha demanat que es retiri aquesta candidatura fracassada, també ho dirà el COI. Quan això passi és imprescindible que es donin explicacions per part del Govern", ha afegit. També ha afirmat que el projecte "només ha servit per dilapidar diners públics i que s'ha fet amb una falta de transparència absoluta".

Pel que fa a la trobada d'aquest dimecres entre Vilagrà i el ministre de la presidència, Félix Bolaños, des de la CUP qüestionen el sentit de la reunió. "És entre partits o entre governs?", ha conclòs. Pellicer ha qüestionat en una roda de premsa al Parlament "l'objectiu i el sentit" de la reunió entre Vilagrà i Bolaños. "Quin és el sentit de trobar-se amb un "gobierno" que es mofa dia a dia dels catalans amb projectes sense sentit com els Jocs d'hivern, l'aeroport o el Quart Cinturó, que no respecta cap dels acords a què arriba amb els partits catalans, i que espia, persegueix i s'infiltra en casos com el 'catalangate'?", ha afegit. "Aquí a Catalunya hi ha qui confon país amb govern i govern amb partit i utilitza tot allò que cal per salvar els mobles al PSOE a canvi de res", ha conclòs.

 

El Govern ha volgut deixar clar el seu malestar respecte al fracàs de la candidatura dels Jocs d'hivern. També ha mostrat la seva molèstia amb la forma com s'ha desenvolupat la negociació amb l'executiu d'Aragó per a l'organització d'una candidatura conjunta. Ha acusat el president de l'Aragó, Javier Lambán, d'obstaculitzar des del primer moment la proposta, i al govern espanyol de "plegar-se" a les seves exigències. "Ha guanyat l'anticatalanisme", ha retret la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu. Plaja ha retret que "el veritable escull ha sigut que el president d'Aragó s'havia d'entendre amb Catalunya". "Tota la seva actitud ha vingut condicionada per això, i se li ha permès", ha lamentat la portaveu. És més, segons Plaja, "el senyor Lambán no ha volgut fer equip amb Catalunya en cap moment" i des del Govern espanyol no només se li ha permès sinó que "a més s'han acabat doblegant a les seves exigències".

Pel que fa a ERC, han carregat contra el PSC per la derrota de la candidatura olímpica. El president dels republicans, Oriol Junqueras, ha acusat el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, de no haver aconseguit que el Govern espanyol doni suport a la candidatura de Catalunya als Jocs 2030. "Tenia un treball per fer, aconseguir que el govern espanyol donés suport, a través del COE, a la celebració dels Jocs Olímpics a Catalunya. Un treball que tenia per fer i no l'ha sabut fer", ha criticat en una entrevista a Ser Catalunya, en la qual ha qüestionat quina utilitat té que hi hagi representants polítics que han de prendre decisions "si no prenen cap de les decisions que han de prendre". Precisament dilluns el PSC va sortir a defensar el paper del COE i es va escudar de les crítiques dient que "no és fàcil" posar d'acord Catalunya i l'Aragó.