El número 2 de la CUP per Barcelona, Carles Riera, ha deixat clar que la ideologia de Junts per Catalunya està molt lluny de la dels anticapitalistes. "JxCat no és dels nostres", ha afirmat el diputat durant una roda de premsa aquest dimecres al vespre. Ho ha fet en resposta a unes declaracions de Laura Borràs, on deia que la CUP era "dels nostres" però lamentava el veto a la seva hipotètica investidura per estar imputada, un veto que després els cupaires van esmenar.

Riera ha explicat que el seu partit defensa "un projecte de superació del capitalisme". Amb tot, però, ha demanat que els de Carles Puigdemont se sumin a una "estratègia unitària" independentista que garanteixi "la confrontació amb l'Estat" i porti l'amnistia i un referèndum.

Exigeix responsabilitats al PP de Catalunya

A més, en la mateixa roda de premsa, Riera ha exigit que la direcció del Partit Popular, però també a la cúpula del partit a Catalunya, que "assumeixi responsabilitats" per les acusacions que ha fet l'extresorer del partit, Luis Bárcenas. El número 2 de la candidatura per Barcelona ha deixat clar que no li "sorprèn" la revelació de Bárcenas, ja que "el PP és el partit més corrupte d'Europa".

Amb tot, diu que tots els dirigents populars "miren cap a una altra banda com si no anés amb ells" però que el cas hauria de tenir "conseqüències polítiques". Segons ell, el "règim del 78" es basa en la corrupció, així que el cas Bárcenas "no és l'anècdota", sinó que "els partits del règim" també són corruptes.

La rectificació de Sabater amb Borràs

Les declaracions de riera sobre Borràs venen precedides de les polèmiques paraules que li va dedicar la cap de la llista de la CUP, Dolors Sabater, aquest dimarts. En qüestió de poques hores, Sabater va passar de considerar "un impediment" la investigació oberta Borràs a l'hora de plantejar-se investir-la a considerar que "els fets s'estan jutjant en un tribunal que no pertoca, això és una clara mostra que forma part de la causa general contra l'independentisme", ha dit per una banda.

A això, Sabater hi va afegir que "no impedeix que les presumptes irregularitats tenen una base i que és a la justícia a qui li toca investigar-ho, però no al Tribunal Suprem".

Foto principal: Carles Riera durant l'acte de presentació del programa electoral de la CUP / ACN