El diputat de la CUP Vidal Aragonés ha assegurat avui que considera que la Comissió Bilateral Estat-Generalitat que es produirà aquest dimecres a la tarda avala l'autonomisme. A més, han instat el Govern a admetre que en la trobada “no es reconeixerà ni s’acceptarà el dret a l’autodeterminació”.

El cupaire ha considerat que formar part de la reunió amb l’Estat suposa “entrar en una nova fase autonomista”, molt allunyada de “la ruptura” que ells promulguen. "Nosaltres, sobretot, no estem a favor de participar en la Bilateral perquè obren una nova etapa autonòmica i genera l’expectativa que es pot resoldre el tema català amb aquestes Bilaterals, i és una expectativa falsa”, ha explicat. 

D'altra banda, Vidal Aragonés ha instat l’executiu català a admetre que Sànchez no acceptarà el dret d'autodeterminació de Catalunya. “Que diguin clarament que no se’n pot parlar, o que ells en parlen però els altres no en diuen res positiu sobre l’autodeterminació. Només entendríem la participació en la Bilateral si s’acceptés el dret a l‘autodeterminació. Però com que es nega, participar només suposa avalar vies que generen confusió sobre el poder democràtic de Catalunya”, ha sentenciat.

Per últim, davant possibles acords sobre transferències de competències de l’Estat a la Generalitat, Aragonés s’ha limitat a dir que la CUP “sempre ha cregut que la transferència que s’ha d’esperar és la de retirada de l’Estat del territori català; i cap altra”.