La diputada de la CUP Maria Sirvent ha acusat JxCat de no tenir cap proposta per "culminar la legislatura esgotada ni fer front a la inhabilitació del president de la Generalitat". Ho ha dit aquest dimarts en roda de premsa després d'haver traslladat tant a JxCat com a ERC la possibilitat que el president Quim Torra segueixi al Govern si és destituït però que les decisions les prengui el vicepresident, Pere Aragonès, emulant així la fórmula que es va adoptar a l'Ajuntament de Berga quan l'alcladessa, Montse Venturós, va ser inhabilitada per no haver retirat una estelada del balcó del consistori.

"Ens preguntem quina és la proposta política per materialitzar la crida a la solidaritat antirepressiva que fa a dia d'avui la consellera de Presidència i que demana JxCat", ha dit Sirvent, que ha carregat contra Meritxell Budó per haver qüestionat el posicionament de la CUP. La cupaire ha exigit que Budó "rectifiqui de forma immediata" després que, aquest mateix dimarts, hagi dit que tractar la possible inhabilitació de Torra és "normalitzar la repressió".

"La CUP no normalitza la repressió ni mai no la normalitzarà", ha assegurat Sirvent, que ha acusat el Govern de ser "efectiu en reprimir el moviment independentista dia rere dia i de costat del govern espanyol". Per això, ha reclamat que l'apel·lació a la solidaritat de la portaveu del Govern vagi "acompanyada d'una proposta". "Nosaltres l'escoltarem, però a dia d'avui no coneixem quina és", ha insistit.

"S'està prioritzant la confrontació interna entre l'independentisme a la confrontació amb l'Estat i ens preocupa", ha alertat la diputada, que ha assegurat que la CUP "no normalitza la repressió ni mai no la normalitzarà". Així mateix, ha acusat la Generalitat de ser "efectiu en reprimir el moviment independentista dia rere dia i de costat del govern espanyol". Per això, ha expressat "sorpresa" i ha reclamat que l'apel·lació a la solidaritat de la portaveu del Govern vagi "acompanyada d'una proposta". "Nosaltres l'escoltarem, però a dia d'avui no coneixem quina és", ha insistit.

Per a Sirvent, cal "com abans millor una sortida compartida" a la possible inhabilitació de Torra i, si es consensua, dur una proposta de resolució "en aquesta línia" al debat de política general d'aquesta setmana. Segons ha dit, la CUP està treballant per plasmar "la defensa de la independència, el socialisme i el feminisme als Països Catalans" en les resolucions del ple, però no n'ha avançat més detalls.

Ara bé, ha insistit que la legislatura "està esgotada" com ja va considerar el mateix Torra el gener, per la qual cosa ha reclamat unes eleccions que "no les ha de decidir el Tribunal Suprem" i s'han de decidir "al marge de la inhabilitació de Quim Torra".