Nou toc d'atenció de la CUP al Govern i el president Pere Aragonès. Després de trobar-se en el marc de la ronda de contactes que el president de la Generalitat ha iniciat amb tots els grups parlamentaris, la cap de llista dels anticapitalistes, Dolors Sabater, ha expressat la seva "preocupació" pels "gestos" de l'Executiu durant l'inici del seu mandat.

Sabater ha concretat que dues de les coses que més molesten el seu partit és la "passivitat" del Govern amb la crisi dels desnonaments i la relació amb l'Estat. "Ahir mateix patíem la pèrdua d'una vida i és un símptoma clar de com els desnonaments van en contra de la vida", ha dit en referència al suïcidi del veí de Sants.

En aquest sentit, Sabater ha apressat el Govern a actuar i anul·lar la participació dels Mossos en el procés de desnonar i ha recordat que quan acabi la moratòria de desnonaments la situació empitjorarà.

La falsa normalitat

Per altra banda, Sabater ha instat l'Executiu a no mostrar una "falsa normalitat" en les relacions amb l'Estat recordant que la persecució i la repressió contra l'independentisme "és una constant".

En aquest sentit, Sabater ha mostrat la seva disconformitat amb el fet que el Govern serà present al sopar inaugural que el Cercle d'Economia celebra aquest dimecres al vespre a Barcelona de la mà del vicepresident Jordi Puigneró.

Per als cupaires és clau que el Govern iniciï un embat democràtic amb l'Estat i que això s'"escenifiqui" també en les relacions institucionals. De fet, membres de la CUP ja van criticar l'assistència d'Aragonès a l'aniversari de Foment, on va coincidir amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Els topalls del Règim del 78

Sabater ha aprofitat l'actualitat sobre la llei de regulació dels lloguers per tornar a reivindicar que els drets socials i nacionals van lligats de la mà i que el Règim del 78 suposa un "topall" per als "nostres drets".

La líder cupaire ha conclòs que han demanat a Aragonès l'inici del desplegament de la renda bàsica universal, l'enfortiment dels serveis públics i la necessitat de "trobar formules d'embat democràtic compatibles" amb l'aposta d'ERC per allargar la taula de diàleg dos anys més.

 

Imatge principal: trobada entre el president Aragonès i la cap de llista de la CUP, Dolors Sabater / Foto: ACN