L'assistència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, a l'acte de celebració dels 250 anys de Foment del Treball, on també s'ha fet acte d'entrega de la medalla d'honor a Javier Godó, comte de Godó i editor de La Vanguardia, i el fet que allà s'hagi trobat amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, no ha agradat gens al diputat de la CUP al Congrés Albert Botran.

"Et trobes amb un president a qui hauries de tractar d'igual a igual i acceptes que els amfitrions siguin una patronal i un diari que clarament remen a favor de l'altre. Suspès en institucionalitat independentista", ha piulat, fent referència al posicionament polític de la patronal i del mitjà.

botran TUIT

A l'acte, Aragonès ha defensat la necessitat de "superar l'immobilisme i el bloqueig i avançar de nou", impulsant una "etapa de normalització política", i ha denunciat l'anormalitat de tenir presos i exiliats. Sánchez, per la seva banda, ha apel·lat a la "concòrdia" i el "retrobament", i ha tornat a subratllar que "Catalunya és imprescindible" per al futur d'Espanya. També ha cridat a "deixar enrere la dialèctica estèril d'uns i els altres". "Busquem junts un nou nosaltres", ha sentenciat.

Els advertiments de la CUP

A la crítica de Botran se li ha sumat una altra de la número tres dels anticapitalistes al Parlament, Eulàlia Reguant, cosa que no deixa de ser un advertiment més dels que la CUP continua fent al Govern d'ERC i Junts. I és que la formació anticapitalista ha advertit en tot moment que deixarà de garantir la governabilitat si no es compleixen els acords als que va arribar amb els republicans.

Una de les patates calentes del Govern i que té més importància per a la CUP és el problema de l'habitatge i la sagnia dels desnonaments. De fet, la CUP ja va deixar clares les seves intencions quan quatre dels seus diputats van plantar-se a primera fila de la concentració per aturar un desnonament al Poble-sec.

Però els desnonaments no és l'únic problema que s'albira entre el Govern i els anticapitalistes. La gestió de l'ordre públic, per primer cop en mans d'ERC, el desplegament de les fonts d'energia renovable arreu del territori i l'ampliació de l'aeroport són altres fonts de controvèrsia entre els socis independentistes. No cal ni esmentar la taula de diàleg, que tot i que està avalada per la mateixa CUP per als pròxims dos anys, és rebutjada obertament per la formació, que creu que no aportarà cap solució ni avenç al conflicte.

 

Imatge principal: el diputat de la CUP al Congrés Albert Botran / Foto: Efe