Declaració d'intencions en els primers moviments d'agenda de Pere Aragonès. El president no assistirà finalment al sopar inaugural que el Cercle d'Economia celebra aquest dimecres al vespre a Barcelona i que comptarà amb la participació del rei Felip VI. Paral·lelament, divendres viatjarà a Waterloo, a Bèlgica, per entrevistar-se amb el president Carles Puigdemont. "Des del Govern es vol traslladar que el que faci el Rei del regne d'Espanya no condicionarà l'agenda del president en territori català", ha afirmat la portaveu. 

Totes dues coses les ha confirmat la portaveu del Govern de la Generalitat, Patrícia Plaja. Malgrat que s'havia especulat amb la presència d'Aragonès al sopar amb el monarca, finalment qui hi anirà és el vicepresident Jordi Puigneró. Abans, a primera hora de la tarda, i com és tradició, el president inaugurarà les jornades de la reunió anual del Cercle d'Economia amb una conferència al costat del president de l'entitat, Javier Faus. Pel conclave desfilaran primeres espases del panorama polític espanyol i català. Des de presidents autonòmics com Francina Armengol o Alberto Núñez Feijoo, fins a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. La clausura anirà a càrrec de Pedro Sánchez

Sánchez a Barcelona, Aragonès a Waterloo

Quan el president espanyol sigui a Barcelona pronunciant la seva conferència al Cercle d'Economia, Aragonès serà camí de Waterloo, a Bèlgica, on viatjarà per reunir-se amb Carles Puigdemont. La intenció de la visita és abordar els propers passos que haurà de fer el govern de la Generalitat i mirar de compassar l'estratègia independentista. Al llarg d'aquesta setmana, el president s'està reunint amb els líders dels grups parlamentaris. 

El tret de sortida d'aquesta ronda de contactes va ser aquest dilluns amb els dirigents de Junts, Albert Batet i Mònica Sales. En la trobada, els junters van traslladar-li la necessitat de no tancar cap porta per assolir la República Catalana. Els de Puigdemont van comprometre's a participar amb honestedat i lleialtat a la taula de negociació, que veuen amb escepticisme. Ara bé, reclamen a Aragonès, a Esquerra Republicana, que si aquest espai de diàleg no dona resultats tangibles, s'explorin totes les vies possibles. I que aquestes es discuteixin en la nova direcció col·legiada, que encara ha de prendre forma i que està pendent de la reestructuració del Consell per la República. Aragonès es va comprometre que fos així. 

A la imatge principal, Aragonès, Puigneró i Vilagrà camí del Consell Executiu. / R. Moreno