La CUP ha acusat avui el conseller d'Interior, Miquel Buch, de "passivitat" davant els atacs feixistes de les últimes setmanes alguns d'ells violents i relacionats amb la retirada de símbols per la llibertat dels presos polítics com el que va tenir lloc fa una setmana a Verges. Diputats d'aquesta formació també ha culpat a la líder de Ciutadans (C's) a Catalunya, Inés Arrimadas d'incitar les agressions. 

La diputada de la formació anticapitalista Natàlia Sánchez ha fet aquestes declaracions a Verges, on la setmana passada un grup de persones va retirar llaços grocs i estelades i es va enfrontar a veïns que van voler impedir-ho.

A més, Sánchez ha recordat que Miquel Buch ha negat que existissin aquests col·lectius "feixistes organitzats a Catalunya, cosa que és falsa". La diputada ha citat altres casos a més del de Verges, ha considerat que "la impunitat és aterridora" i ha exigit que des dels Mossos d'Esquadra s'actuï amb "contundència". 

En aquest sentit, el conseller d'Interior ha afirmat avui en declaracions a RAC1 que tindrà "tolerància i impunitat zero" davant els atacs contra la llibertat d'expressió que s'estan produint en els darrers mesos a Catalunya. Buch ha demanat a Ciutadans més contundència a l'hora de condemnar les agressions, la diputada de la CUP, però, ha anat més enllà i ha acusat la presidenta de C's a Catalunya, Inés Arrimadas, d'"instigar" aquests grups amb "crides a retirar llaços i pancartes que expressen un pensament i desig polític".

"Creiem que és d'una irresponsabilitat absoluta que podria acabar en situacions de violència més extrema", ha afegit Natàlia Sánchez, qui ha titllat Arrimadas de "responsable ideològica" per "instigar a què hi hagi aquests comandos d'ultradreta".

Combatre els atacs feixistes

Com a resposta als atacs violents espanyolistes, el municipi de Viladamat, governat per la CUP, ha aprovat una moció que insta la creació de comitès de solidaritat antifeixista que s'oposin a aquests grups contraris als símbols de respecte a les llibertats civils i polítiques dels representants de Catalunya.

El seu alcalde, Robert Sabaté, ha explicat a Verges que, pròximament, se secundarà la mesura des d'altres municipis en els quals la seva formació està al capdavant de l'ajuntament i que s'espera que s'estengui com "una taca d'oli" per tot Catalunya.