La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha tret ferro dels constants atacs feixistes que s'estan produint a Catalunya contra independentistes o contra símbols relacionats amb el procés i els presos polítics. "Algun dia la societat tindrà un problema de feixisme i no el reconeixerà si a qualsevol cosa petita ja li'n diem feixisme", ha dit la delegada en una entrevista a RAC1.

Els darrers atacs feixistes s'han produït aquesta setmana: el primer va ser a Manresa, on set persones van ser agredides i ferides mentre penjaven una estelada a la plaça de l'Onze de Setembre de Manresa, i l'altre va ser a Verges on un grup d'una desena d'ultres va retirar estelades i, segons testimonis, alguns membres anaven armats amb "ganivets de pam i mig".

Comissió bilateral

Durant l'entrevista, la delegada espanyola ha parlat sobre la comissió bilateral Estat-Generalitat celebrada aquest dimecres a Barcelona, de la qual ha assegurat que "res fa pensar que durant la trobada anessin malament les coses".

Aquestes declaracions de Cunillera han sorgit després d'unes paraules del conseller Ernest Maragall describint la comissió com "un punt patètic i absurd". Segons el conseller, els plantejaments proposats durant la cimera per la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, li van recordar als anys previs a l'elaboració de l'Estatut. 

En la mateixa línia, Teresa Cunillera demana al titular d'Exteriors que no pensi que el goven espanyol haurà de pactar un referèndum. 

Un projecte per Catalunya

Teresa Cunillera ha assegurat que l'executiu de Pedro Sánchez té "un projecte per Catalunya", "Com no hem de tenir un projecte per Catalunya quan aquesta forma part d'Espanya?", subratllava la delegada. Tot i això, Cunillera ha demanat col·laboració per "trobar un àmbit de respecte".

Finalment, la delegada ha mencionat els presos polítics i exiliats indicant: "S'ha de tenir respecte pel dolor, però pel dolor de tothom. He de pensar en el patiment de les famílies dels presos, però he de pensar en el de tothom també”.