La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha afirmat aquest divendres en una entrevista a la Cadena SER que li agradaria que els presos polítics estiguessin en llibertat provisional. "A mi m'agradaria perquè em sembla que han estat molt de temps a la presó, però això és una determinació del jutge, el jutge tindrà les seves raons, no puc opinar sobre això, però fa molt de temps que hi són, és una qüestió des del punt de vista afectiu familiar", ha subratllat Cunillera.

La delegada de l'Executiu central, sobre els temes judicials, també ha assenyalat: "No sóc jurista. Em costa molt opinar sobre una cosa que no sé".

Es parlarà del dret a decidir

En la comissió bilateral entre el Govern central i la Generalitat que se celebrarà l'1 d'agost, Cunillera ha avançat que es parlarà de "la situació de drets i llibertats" dels presos polítics i del dret a decidir.

D'altra banda, Cunillera ha assenyalat que la presència de símbols sobiranistes a l'espai públic "no és respectuosa i s'allunya d'aquest espai públic aquell que no pensa de la mateixa manera que els independentistes". Les declaracions de la política catalana estan relacionades amb els fets esdevinguts Vic el diumenge 22 de juliol amb l'atropellament de creus grogues