El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha escrit una carta dirigida al raper Pablo Hasél en què l'anima a "resistir" malgrat la presó. En la carta, publicada conjuntament a la Directa i El Salto, Cuixart defensa que "davant de la por als rapers, a les urnes o als activistes culturals, l’única resposta és tornar-ho a fer". "Saps que tens el suport de milers i milers de persones que mai no deixarem d’exigir el teu alliberament immediat. I, a més, has aconseguit que molta gent, també alguns artistes que feia massa anys que miraven cap a una altra banda, alcin la veu contra la mordassa feta llei", afegeix el president de l'entitat.

Segons Cuixart, "l’única lluita que es perd és la que s’abandona". "Passi el que passi, recorda respirar i que la llibertat interior, per més temps que ens tanquin a la cel·la, mai ningú no ens la podrà prendre. I aquesta és també la nostra victòria", afirma.

A més, el president d'Òmnium denuncia que l'operació dels poders de l’Estat contra la dissidència és "permanent" i afegeix que, malauradament, no s’atura amb l'empresonament. De fet, Cuixart afirma que condemnes com la del Tribunal Suprem per l’1-O donen "carta blanca per perseguir drets i llibertats de tota la ciutadania". "El teu empresonament, com el del Dani Gallardo o els companys d’Altsasu, són les mateixes cares d’una onada que també suma prop de 3.000 represaliats en la lluita per l’autodeterminació", conclou.

Tres nits de protestes

Arran de la detenció de Hasél dimarts a Lleida s’han viscut ja tres nits de mobilitzacions de protesta que han acabat amb enfrontaments amb la policia. Dijous va haver-hi vuit detencions a Barcelona i vuit més a València. També hi ha hagut incidents durant la nit en llocs com Tarragona, Sabadell i Barakaldo, al País Basc.

A més, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha atès a Barcelona dues persones, una ferida de caràcter lleu i una altra de menys greu, i ambdues han estat traslladades a centres sanitaris.

Aquest divendres també s’ha sabut que la noia de 19 anys que va perdre un ull després de participar en les protestes de dimarts rebrà l'alta mèdica avui mateix. La jove va ser intervinguda dijous a l'Hospital Clínic, però s'ha confirmat la pèrdua de l'ull.

 

 

Imatge principal: Manifestació de suport a Pablo Hasél / Sergi Alcàzar