L'advocat del president Puigdemont, Jaume Alsonso Cuevillas, s'ha mostrat "optimista" sobre la desestimació del delicte de malversació per part de la justícia alemanya, cosa que deixaria sense efecte l'euroordre d'extradició. "Hi ha molts arguments per pensar-ho", ha assegurat, ja que és un cas "excepcional". Aquesta excepcionalitat també fa difícil predir quan es decidirà sobre l'extradició, segons ha explicat al Via Lliure de Rac1.

Sobre el delicte de malversació, ha recordat que Espanya va afegir el 2015 figura de "malversació per administració deslleial". Aquesta figura, ha dit, fa difícil comparar "el que a Espanya entenen com a malversació en aquest cas i el que pot entendre la justícia alemanya".

Cuevillas també ha apuntat que la defensa del president descarta que la fiscalia recorri el seu alliberament d'aquest divendres, ja que el ministeri fiscal "és un garant de la legalitat i no té la legitimació necessària per recórrer-ho".

Aquesta decisió del tribunal de Justícia alemany no afectarà directament a la resta de casos, segons l'advocat, però provocarà "un efecte dominó" perquè la justícia d'altres països "en pot prendre bona nota". "Tot aquest clima ens va molt bé com a defensa per posar de manifest la manca de garanties d'un judici just a Espanya", ha afegit.

Judici per rebel·lió?

L'advocat també ha parlat sobre la possibilitat que Puigdemont sigui extradit per malversació però, un cop a Espanya, sigui també jutjat per rebel·lió. Cuevillas ha assegurat que aquesta situació no es podria donar de bon principi, perquè el caràcter d'especialitat vinculat a les euroordres "és sagrat".

ot i això, si Puigdemont fos jutjat per malversació, també se'l podria jutjar per rebel·lió si no marxa del país en els 45 dies següents a l'emissió de la sentència, segons Cuevillas.