L'advocat Jaume Alonso-Cuevillas ha pronosticat aquest dimarts que serà "difícil" guanyar la demanda civil contra el jutge Pablo Llarena. Tot i això, ha assegurat que l'objectiu era "evidenciar que l'Estat no respecta la presumpció d'innocència", i considera que aquest s'ha assolit. "Arran de com s'ha gestionat, és fantàstic, perquè s’ha evidenciat que l’Estat espanyol no respecta la presumpció d'innocència".

"El que passi a partir d'ara és bastant indiferent", ha subratllat Cuevillas, que ha afegit que malgrat que la intenció és guanyar la demanda, en realitat és "difícil i secundari". D'altra banda, l'advocat ha advertit que la resolució "no és una qüestió menor" i ha deixat obert que la demanda "pot tenir un recorregut divers". 

Llarena no anirà a Bèlgica

Sobre una possible rebaixa de la petició de penes per part de la Fiscalia, Alonso-Cuevillas no s'ha mostrat optimista i ha pronosticat que serà "difícil". Per l'advocat, seria "lògic" després de la resolució del tribunal alemany fa unes setmanes. "Però no sé si podem tenir gaires esperances perquè en el cas de la defensa de Llarena tot l'Estat ha tancat files al voltant del magistrat. Per tant, és difícil”, ha dit.

Jaume Alonso Cuevillas ACN

Ahir fonts judicials i de l'entorn del magistrat del suprem van assegurar que Pablo Llarena no compareixerà davant la justícia belga per la demanda civil interposada pel Govern a l'exili perquè se'l condemni de forma simbòlica per danys morals.