L'advocat Jaume Alonso-Cuevillas ha advertit de quina és la conseqüència en el cas que el "repartiment al jutjat d’instrucció 13" sigui "irregular". Segons el lletrat, si no s'ha assignat el jutjat de manera regular comporta la "nul·litat de ple de tota la instrucció".

En una piulada, Cuevillas ha afegit que aquest dimarts les defenses dels líders independentistes facilitaran "un informe exhaustiu sobre la irregularitat de la designació del magistrat instructor al Tribunal Suprem".

Aquest missatge de l'advocat arriba després que dilluns Ramon Setó, advocat d’alguns dels investigats, denunciés en declaracions a TV3 que hi va haver “arbitrarietat” per assignar el cas al jutge del 13, “per la seva ideologia, i amb garantia que el podia tramitar d’una manera especial que era la que convenia". 

Setó també presentarà avui un recurs a la degana dels jutjats de Barcelona reclamant que s’anul·li l’acta de repartiment que va deixar el cas en mans de l'aleshores jutge del 13, Juan Ramón Ramírez Sunyer.

Així mateix, presentarà un altre recurs al jutjat del 13 reclamant l’anul·lació de les actuacions dutes a terme dins de la investigació, la qual cosa inclou les declaracions, els documents i la informació obtinguda en les entrades i escorcolls de la Guàrdia Civil.