A Ciutadans es regiren contra el Parlament Europeu. La líder dels taronges a Catalunya, Lorena Roldán, ha qualificat de "lamentable" que "faci cas omís" a la resolució que la Junta Electoral Central els va comunicar, notificant la inhabilitació d'Oriol Junqueras com a eurodiputat. Cs exigeix a Europa que "respectin la justícia espanyola". 

L'equip europeu de Cs s'ha activat per pressionar el president David Sassoli i revertir el posicionament de l'Eurocambra, que en un comunicat emès fa uns dies, preveu que tant el líder d'ERC com Puigdemont i Comín puguin prendre possessió del càrrec en la primera sessió plenària del nou curs, que serà aquest dilluns 13 de gener. "Junqueras està inhabilitat", conclouen, i titllen de "vergonya" i "barbaritat" que puguin ocupar un seient al Parlament Europeu i "cobrar un sou per representar un país —Espanya— del qual no volen formar part". 

En aquest sentit, ha celebrat que "el Tribunal Suprem ha confirmat —avui— el que ja sabíem; Junqueras està condemnat per delictes molt greus". Sobre aquest fet ha demanat als dirigents independentistes que "deixin de manipular i de buscar excuses i martingales per a la seva impunitat". 

Una demanda que ha fet extensiva al president Torra, sobre qui ha insistit que "no pot seguir ocupant un càrrec electe". "Pot estirar l'agonia tant com vulgui", ha afirmat Roldán, però "ja està inhabilitat". 

La cap de files de Cs al Parlament ha aprofitat aquestes decisions judicials per tornar a atacar el futur nou govern espanyol. Troben inacceptable que Pedro Sánchez hagi acceptat reunir-se amb Quim Torra, perquè "no representa tots els catalans" i ja no el consideren president.