Oriol Junqueras ja figura com a eurodiputat a la web del Parlament Europeu. Igual que en el cas de Carles Puigdemont i Toni Comín, l'Eurocambra va reconèixer aquest dilluns com a eurodiputat el president d'ERC, tot i la resolució de la Junta Electoral Central, en compliment de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE).

Oriol Junqueras captura Parlament Europeu

D'aquesta manera, el Parlament Europeu dóna a Junqueras, i també a Carles Puigdemont i Toni Comín, el tractament propi d'un membre de la cambra. De fet, al comunicat fet públic dilluns, la cambra europea anunciava que esperava que tots tres prenguessin possessió del seu escó com a europarlamentaris el 13 de gener. Cap menció a l'acord de Junta Electoral Central. A parer de l'Eurocambra, és el Tribunal Suprem qui té la darrera paraula sobre la situació del líder d'Esquerra.

El comunicat del Parlament Europeo de dilluns apuntava que "seguint la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea del passat 19 de desembre del 2019, durant la sessió plenària del 13 de gener del 2020, el Parlament Europeu prendrà acta de l'elecció com a diputats europeus de Toni Comín, Oriol Junqueras i Carles Puigdemont". Cap menció a l'acord de la JEC del divendres dia 3 de gener.

Captura pàgina web Parlament Europeu Comincaptura pag Parlament Europeu Puigdemont

A la web del Parlament Europeu ta,bé figuren, encara que sense foto, els eurodiputats Carles Puigdemont i Toni Comín.