Tot i no participar de cap dels actes, la Diada sempre acaba donant munició a Ciutadans. L'endemà de l'11 de setembre ha despertat amb Albert Rivera exigint l'aplicació del 155 i amb el seu partit ajudant-lo a dibuixar un escenari de caos i violència instigada, segons diuen, pel president Quim Torra. 

Instants després que el líder de Cs hagi comparegut per insistir en la intervenció de les institucions catalanes, la cap de files de la formació a Catalunya, Lorena Roldán, ha sortit davant dels mitjans de comunicació per reforçar el missatge. Sense prolegòmens. "Vam viure un dels dies de major enfrontament i exclusió dels darrers temps", ha afirmat la cap de l'oposició, que ha assenyalat Torra com el responsable dels incidents que un grup de manifestants va protagonitzar durant la marxa alternativa de la Diada. Una protesta, per cert, que anava dirigida precisament contra el Govern de Junts per Catalunya i ERC. "Fa dies que Torra escalfa els carrers", ha sentenciat, "és la seva tardor calenta". 

Sobre l'intent d'irrompre a la cambra catalana, que els Mossos d'Esquadra van desactivar, Ciutadans demanarà al Parlament que ampliï les mesures de seguretat i vigilància de manera permanent. 

Però no només això. A Ciutadans els sembla indignant que la policia catalana procedís a identificar d'on procedia la reproducció a tot volum de l'himne d'Espanya que va intentar boicotejar la tradicional ofrena al monument de Rafael Casanova. Demanen que el conseller d'Interior comparegui al Parlament per donar explicacions, no descarten impulsar accions legals contra el Govern per aquest fet i ofereixen suport jurídic a les persones que van protagonitzar l'acció.