Albert Rivera va viure “amb tristesa” la Diada. Així ho ha assegurat aquest dijous en una roda de premsa des del Congrés dels Diputats, on ha fet un relat apocalíptic de la jornada de l’Onze de Setembre. S’ha servit d’aquest clima de suposada violència i suposades il·legalitats per a tornar a exigir a Pedro Sánchez una reunió per a tornar a aplicar l’article 155 a Catalunya. “És l’únic que pot fer-ho, jo no puc aplicar l’article 155”, ha defensat.

En aquest sentit, el president de Ciutadans ha denunciat que es va agredir periodistes en la manifestació de la Diada, es van cremar banderes espanyoles i “fins i tot fotos del cap de l’Estat”, es va “envoltar el Parlament de nou” o es van “llançar pedres i llaunes” als Mossos d’Esquadra. “Ni una detenció ahir, però com se t’acudeixi posar l’himne d’Espanya t’identifiquen els Mossos”, ha criticat. A més, s’ha referit al missatge institucional del president Quim Torra, on el cap del Govern “va tornar a amenaçar l’Estat”. I ha preguntat: “A França, Alemanya o els Estats Units es permetria que un governador pogués amenaçar l’Estat sense conseqüències?”.

Quan alguns reclamen fer política, el 155 és política”, ha arribat a dir Albert Rivera, l’endemà d’enviar una carta sense resposta a Pedro Sánchez reclamant-li aquesta reunió. Segons el líder de Ciutadans, els arguments legals hi són. “Hi ha un president cridant a la desobediència, utilitzant la policia autonòmica, la televisió pública, l’educació i les ambaixades”, ha justificat.

En aquest context, Albert Rivera ha expressat la seva “preocupació” perquè “el president en funcions no faci res”. I ha denunciat: “Sánchez ha escollit Torra com a soci a Barcelona i altres municipis, Otegi com a soci a Navarra, el PNB al País Basc, Compromís i Més a la Comunitat Valenciana i les Balears”. Ha insistit que la seva “obligació” és enviar un requeriment al president Torra.