Ni se sabia què hi feien davant el Parlament, ni qui els havia convocat ni contra què ni qui es manifestaven. A mitja tarda, quan la manifestació de l'ANC ja feia ben bé dues hores que havia acabat, i quan la marxa de l'esquerra alternativa baixava pel passeig Lluís Companys, un grup d'encaputxats s'ha concentrat davant del Parlament de Catalunya, al parc de la Ciutadella.

Amb l'encesa de les primeres bengales s'han animat i han començat els crits típics contra els Mossos, els llançaments de llaunes, pedres i ampolles de vidre. Després han començat a enretirar les tanques. Mentrestant, els Mossos formats amb els escuts blindaven la porta i paraven els cops.

I amb els primers avisos dels Mossos alertant d'una intervenció immediata, han començat de nou els crits i l'avançament dels encaputxats desmuntant les tanques. El parc s'ha començat a tancar al públic i, tot i els avisos, no només no es movia ningú, sinó que hi ha hagut un efecte crida de tafaners que no es volien perdre el que podia passar. I el que estava passant era una provocació constant per incitar a una càrrega a cops de porra que no s'ha produït mai.

Els encaputxats han intentat cremar una bandera espanyola amb totes les dificultats i se'ls ha acabat cremant una de les seves pancartes. 

Quan els Mossos n'han tingut prou, ha començat un desallotjament que semblava fet amb bisturí. Ja el vam poder veure, en part, el dia que els manifestants van arribar fins a la mateixa porta del Parlament i dues columnes de Mossos es van tancar hermèticament i els van encerclar fent-los fora.

Avui el cercle era més gran. La capacitat de mobilitat dels Mossos també. Mentre tots miraven davant com avançava la primera línia, pels costats i per darrere, just a la zona enjardinada, entraven més antiavalots agrupant la gent i acompanyant-los a marxar.

El grup més radical ha fugit corrents. La resta, entre ells persones grans, s'han quedat atrapats dins el cordó policial. Hi ha hagut alguns crits, insults i molts nervis dels que mai no han vist una càrrega real dels Mossos, però poca cosa més. No hi ha hagut ni un cop de porra ni cap empenta, més enllà dels cops de mà per guiar la sortida. 

 

Poques vegades un desallotjament dels Mossos d'Esquadra es fa tan net. Enrere queden els temps de Felip Puig on les porres i les pilotes de goma anaven a tort i a dret. També és veritat que els manifestants d'avui tampoc han plantat gaire cara, perquè quan han vist que els Mossos es movien, els ha faltat temps per sortir corrents.

La policia ha tancat el parc de la Ciutadella, i abans no s'han replegat, sí que els han llançat pedres molt grosses i han increpat periodistes de televisions estatals. Però més enllà d'això, la concentració improvisada davant el Parlament ha estat un bluf i una guspira que només podia servir per trencar el discurs de les manifestacions pacífiques i sense incidents que es fan a Catalunya.