Ciutadans s'ha sumat al PP en la petició a la Junta Electoral Provincial de Barcelona perquè retiri la credencial de diputat al Parlament al president de la Generalitat, Quim Torra, després de la seva condemna d'inhabilitació per desobediència.

En un escrit dirigit a la junta i enviat als mitjans, Ciutadans recorda a la junta la inhabilitació de Torra dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i el fet que no sigui necessari que la sentència sigui ferma en delictes contra l'Administració perquè la persona condemnada sigui declarada "inelegible".

"Sol·licitem que com que ha sobrevingut la causa d'inelegibilitat exposada, es declari que el Molt Honorable president Torra és inelegible", demana l'escrit presentat a la junta amb data de 20 de desembre. "S'adoptin totes les mesures adequades a l'efecte de fer realitat la disposició legal i, en particular, es retiri la credencial com a diputat electe del Parlament, en compliment de l'article 6.2.b) de la Llei orgànica 5/1985", prossegueix el escrit.

Divendres passat, la mateixa junta va admetre a tràmit una petició del PP per executar la inhabilitació de Quim Torra com a diputat del Parlament. Precisament, aquest dilluns el president ha al·legat davant la Junta Electoral que la petició del PP és un "frau de llei", ja que només el Parlament i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) tenen competències per fer-ho.